www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βουλγαρία: Αποκαλυπτική μαρτυρία για τον θάνατο του σκιέρ – «Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας»

Skier Voulgaria

Βουλγαρία: Για πρώτη φορά μιλάει ο φίλος του θύματος που ήταν μπροστά στην τραγωδία – «Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας από το χιονοδρομικό», ανέφερε χαρακτηριστικά

Νέα στοιχεία και πληροφορίες που ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την τραγωδία με τον 36χρονο σκιέρ έρχονται στο φως μέσα από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας από τους 4 φίλους του άτυχου σκιέρ που κατάφερε να επιζήσει μίλησε στο Mega.

Ο ίδιος περιέγραψε τις στιγμές που προηγήθηκαν προτού βρεθούν στο επίκεντρο της χιονοστιβάδας. «Δεν πήγαμε για να βγάλουμε φωτογραφίες σαν μία χαζοπαρέα, δεν ήμασταν οι μόνοι σε εκείνο το υψόμετρο. Από την αρχή της μέρας ανέβαινε κόσμος σε εκείνο το υψόμετρο. Ξεκάθαρο απαγορευτικό δεν υπήρχε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν ισχυριστεί οι Βούλγαροι διασώστες και οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου.

Όπως κατήγγειλε ο φίλος του 36χρονου σκιέρ δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς.

«Τα νέα από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα δεν είναι βάσιμα. Δεν είναι 100% αυτά που έχουν πει σωστά. Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας από αυτούς. Ενημέρωση δεν υπήρχε για χιονοστιβάδα για εκείνο το σημείο», δήλωσε ο φίλος του αποθανόντα.

Τα δημοσιεύματα και τα μέσα της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως η παρέα των νεαρών αγνόησε τις προειδοποιήσεις και άρχισε να κατεβαίνει την χιονισμένη πλαγιά έξω από τον χώρο της πίστας.

Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, λέει πως στο σημείο που προκλήθηκε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό.

«Εγώ διάβασα σε κάτι άρθρα ότι η πίστα ήταν κλειστή και ότι αυτοί βγήκαν εκτός πίστας, αλλά ο Γιώργος λέει ότι είχε κόσμο και ότι η πίστα ήταν ανοιχτή».

Η εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία
Υπενθυμίζεται ότι η παρέα των 4 νεαρών ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το ταξίδι της για την Βουλγαρία. Όλοι τους εξοπλισμένοι κατάλληλα για να διασκεδάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς. Ήταν κάτι που συνήθιζαν.

Για πάνω από δέκα χρόνια, έκαναν ορειβασία και χειμερινά αθλήματα. Κανείς τους δεν περίμενε πως η εκδρομή τους θα κατέληγε σε τραγωδία.

Η σύζυγος του ανθρώπου που βγήκε ζωντανός και είδε μπροστά στα μάτια του τον φίλο του να χάνεται από την χιονοστιβάδα μεταφέρει τα πρώτα του λόγια μετά από την τραγωδία. Γλίτωσε από τη χιονοστιβάδα με διαφορά λίγων μέτρων.

«Αυτό πρέπει να είχε ξεκινήσει λέει από πιο πάνω γιατί δεν του έκοψε καν, δεν κατάλαβε. Απλά ήταν τυχερός γιατί ήταν λίγο πιο δεξιά και δεν τον έπιασε καθόλου. Τα άλλα τα δύο τα παιδιά, ο Αντώνης θάφτηκε μισός και βγήκε μόνος του αμέσως και μέχρι να γυρίσει και ο Γιώργος του χτύπησε λίγο το χέρι και χάσανε τον Κώστα».

Ο άτυχος 36χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η χιονοστιβάδα τον παρέσυρε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

«Ο Κώστας ήταν πιο πίσω, είχε σταματήσει μου είπανε και ήταν στη μέση. Και το παιδί συνοδός βουνού ήταν πιστοποιημένος, είχε πάει σε τόσα βουνά».

Η παρέα του άτυχου 36χρονου καταθέτει στις βουλγαρικές Αρχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π. Μαρινάκης: Δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του πρωθυπουργού

diktio diktio

Περιστέρι: Ληστεία σε κατάστημα τροφίμων – 39χρονος υπάλληλος απειλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο

diktio diktio

Παχυσαρκία: Πώς επηρεάζει τα αντισώματα έναντι της Covid-19

diktio diktio