www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καιρίδης: “Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα”

Kairidis 1

“Το ελληνικό κράτος έχει πλέον την εμπειρία και τον μηχανισμό, ώστε να προστατεύει τα σύνορα και τους ακρίτες του ” τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, με το πέρας της πολύωρης σύσκεψης με φορείς του νησιού, στην Περιφέρεια Κρήτης, το πρωί της Τρίτης (2 Απριλίου).

Ο υπουργός, που την Δευτέρα βρέθηκε και στη Γαύδο, ανέφερε πως στην σύσκεψη διαπιστώθηκε η βούληση όλων των εμπλεκομένων να συνεργαστούν απέναντι στο ζήτημα που προκαλεί το διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει το παραμικρό που δεν θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία, αφού γνώμονας είναι να προστατευθεί η Κρήτη και ως τόπος πολιτισμού, αλλά και ως η πλέον δυναμική Περιφέρεια της χώρας στον πρωτογενή και στον τουριστικό τομέα.

“Η συνεργασία με την Τουρκία αποδίδει ήδη” συνέχισε ο κ. Καιρίδης ” καθώς τον Μάρτιο υπήρξε μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος στο Αιγαίο κατά 80%”, ενώ όμοια, όπως είπε, είναι η εικόνα και στην Κρήτη, όπου, μετά το αρχικό “κύμα” τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι αφίξεις παράνομων μεταναστών εμφανίζονται σαφώς μειωμένες, μετά την επίσκεψη στην Αίγυπτο του Έλληνα Πρωθυπουργού, της Ιταλίδας ομολόγου του και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δ. Καιρίδης: “Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα”
Στο γράφημα παρουσιάζονται οι μεταναστευτικές ροές μέσω θαλάσσης προς την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες. Μόνο το 5% των συνολικών αφίξεων μεταναστών αφορά την Κρήτη.

“Η Ελλάδα τηρεί την λελογισμένη και διεθνώς νόμιμη στάση στο μεταναστευτικό, ούτε ανοίγει διάπλατα τα σύνορα της, ούτε ρίχνει ανθρώπους στη θάλασσα – όπως κακόβουλα επιμένουν κάποιοι ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

Έκλεισε δε την συνέντευξή του αναφερόμενος και στο πάγιο αίτημα ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για την κάλυψη των αναγκών σε εργάτες γης, ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία κινούνται ήδη συντονισμένα στο θέμα της νόμιμης εποχικής μετανάστευσης, που θα λύσει δε μεγάλο βαθμό την έλλειψη εργατικών χεριών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας.

Δ. Καιρίδης: “Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα”

Στην σύσκεψη, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, μετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών, φορείς του αγροτικού κόσμου και οι επικεφαλής των στρατιωτικών μονάδων στο νησί, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Νίκος Σπυριδάκης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και αναταράξεων η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

diktio diktio

Επεισόδια στου Ρέντη: Ξυλοδαρμό και βασανιστήρια από αστυνομικούς καταγγέλλει ο μάνατζερ του Τρανού

diktio diktio

Σ. Λουκίδης, πνευμονολόγος: Ελεγχόμενη η κατάσταση με covid και ιώσεις – Τι είναι τα σακουλάκια νικοτίνης που έκαναν χρήση οι μαθητές στην Κρήτη

diktio diktio