www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Εξεταστική για Τέμπη: Ζητάει τον φάκελο νοσηλείας του μηχανοδηγού και τις αναρρωτικές του άδειες

Tempi Exetastiki 0.jpg

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη με αφορμή τη συζήτηση για την κατάσταση της υγείας ενός εκ των μηχανοδηγών. Η οικογένεια του έστειλε εξώδικο το οποίο αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημήτρη Μαρκόπουλου, προέδρου της επιτροπής και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Μέσω της εξώδικης δήλωσης εκφράστηκε διαμαρτυρία για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και για αλλοίωση του περιεχομένου ιατρικών εγγράφων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, κατά την οποία αναγνώσθηκε η δήλωση των συγγενών, ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης είπε ότι, με σεβασμό σε όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τα μέλη της επιτροπής έχουν υποχρέωση να ρωτήσουν όλους τους μάρτυρες και να ερευνήσουν την όποια καταγγελία. ‘Αλλωστε, επισήμανε ο κ, Τσαβδαρίδης, η πλειοψηφία ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής να μην μεταδοθεί δημοσίως το κομμάτι της συνεδρίασης που αφορά στα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο του μηχανοδηγού, πράγμα που δεν δέχθηκε, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Β. Κόκκαλης μίλησε για προσπάθεια της ΝΔ να βρεθούν πιθανές ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Εάν η πλειοψηφία είχε βάσιμες υπόνοιες για τον φάκελό του έπρεπε να απευθυνθεί στην εισαγγελία εφετών είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μ. Αποστολάκη παρατήρησε ότι «η απόπειρα σπίλωσης (της μνήμης του μηχανοδηγού) δεν καταλογίζεται από την αντιπολίτευση αλλά από την οικογένεια του νεκρού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι το εξώδικο στρέφεται απέναντι σε αυτούς που σκυλεύσανε στη μνήμη του μηχανοδηγού και θεώρησαν ότι ήταν ανίκανος.

Σε παρέμβαση του ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος είπε ότι τα μέλη της δεν είναι εμπειρογνώμονες ή γιατροί αλλά έχουν ανακριτικό δικαίωμα, και ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, ουσιαστικά, κατά παράβαση αυτού που ζητάει η οικογένεια, «και μας λέτε να μην συνεχίσουμε να κάνουμε την ανακριτική μας δουλειά». Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από πλευράς του κ. Καραθανασόπουλου που φώναζε «ντροπή» με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντά «τα κουτσαβακίστικα εκεί που ξέρετε», με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Υπέρ της ανοιχτής συνεδρίασης τάχθηκε ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες Π. Δημητριάδης, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα μίλησε για κυνική προσπάθεια της πλειοψηφίας να μετατεθούν οι ευθύνες κάπου αλλού, ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη Τ. Οικονομόπουλος είπε ότι το κλείσιμο του τηλεοπτικού κυκλώματος θα αποτελούσε φίμωμα, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Ελ. Καραγεωργοπούλου είπε ότι εργαλειοποιήθηκε το δημοσίευμα ώστε να καταδειχθεί ότι υφίσταται ακόμα ένα ανθρώπινο λάθος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος είπε ότι δεν κατανοεί τη συζήτηση για την ιατρική κατάσταση του μηχανοδηγού που είχε κριθεί ικανός από το φάκελό του, ενώ ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Π. Σαράκης είπε ότι δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με πολιτικές σκοπιμότητες.

Στο μεταξύ την κατάθεση αιτημάτων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για χορήγηση του φακέλου νοσηλείας του θανόντος μηχανοδηγού και προς την Hellenic Train για το εάν δόθηκαν (στον μηχανοδηγό) αναρρωτικές άδειες το 2017, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Παρόντων των βουλευτών της ΝΔ, του Ν. Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ και του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου, και μετά από πρόταση του βουλευτή της πλειοψηφίας Ιάσωνα Φωτήλα, η εξεταστική αποφάσισε ομόφωνα να κατατεθούν αιτήματα:

1-Προς την Hellenic Τrain να χορηγήσει βεβαίωση από την οποία να προκύπτει εάν κατά τη διάρκεια του έτους 2017, με συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, χορηγήθηκε στον αποθανόντα μηχανοδηγό Γεώργιο Κουτσούμπα αναρρωτική άδεια και με ποια αιτιολογία,

2-Προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», να χορηγήσει τον ιατρικό φάκελο νοσηλείας του αποθανόντος στο σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών μηχανοδηγού Γεωργίου Κουτσούμπα.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Βλαχάκος θέλουμε από το Νοσοκομείο Πατρών το ενημερωτικό εξόδου και το πιστοποιητικό νοσηλείας και συγκεκριμένα το ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις οδηγίες που έλαβε κατά τη διάρκεια εξόδου ο ασθενής από το νοσοκομείο, την φαρμακευτική του αγωγή και πάνω απ’ όλα τις ημέρες της αναρρωτικής άδειας που έλαβε μετά από το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε τη θλίψη του διότι, πλην της ομάδας της ΝΔ και των κκ Καραθανασόπουλου και Φλώρου δεν είχαν παραμείνει έως τη λήξη της 12ωρης συνεδρίασης και οι υπόλοιποι βουλευτές. «Στα λόγια όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε αυτή την υπόθεση. Όταν όμως ολοκληρώνουμε μία διαδικασία και κάποια μέλη έχουν αποχωρήσει, πετώντας λευκή πετσέτα, αυτό δεν τιμά την επιτροπή» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μετρό και Τραμ: Τα τελευταία δρομολόγια αύριο Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς

diktio diktio

Η ΟΛΜΕ για το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας με τραυματισμό μαθητή και εκπαιδευτικού

diktio diktio

Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών: Πρόταση για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βάθος τριετίας

diktio diktio