www.stokentri.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Αποχωρεί από την πολιτική σκηνή μετά από 25 χρόνια

Varvitsiotis 1536x1024 1

Την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την εγχώρια πολιτική σκηνή γνωστοποίησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το μεσημέρι της Πέμπτης (25.01.24) και αφού είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με πορεία 25 χρόνων στην πολιτική, ανακοίνωσε με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook την παραίτησή του και την απόσυρσή του από την πολιτική δράση. 

«Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου… Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση. Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!», τονίζει ο ίδιος στην ανάρτησή του, γνωστοποιώντας την απόφασή του. 

«Για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα», επισημαίνει από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του αντίδραση για την παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη.

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μας συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη, του έδρα του κ. Βαρβιτσιώτη διαδέχεται ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει δήμαρχος Αιγάλεω, ενώ ήταν πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της παραίτησης

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Βαρβιτσιώτη έχει ως εξής:

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου. Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες.

Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε. Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα.

Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση. Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!».

Πηγή: http://www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ουκρανία και Γάζα στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής – Υιοθετήθηκαν οι ελληνικές θέσεις για τη Μέση Ανατολή

diktio diktio

Γάζα: Έφτασε στην Αίγυπτο το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο – Eνδέχεται να αρχίσει να δέχεται παιδιά εντός της εβδομάδας

diktio diktio

Ασθενείς με καρκίνο ζητούν την ένταξη των βιοδεικτών στη συνταγογράφηση

diktio diktio