www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του πρωθυπουργού

Paylos Marinakis New 1024x575

Την Τρίτη στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν, την Μεταναστευτική πολιτική, την κακοκαιρία, το άνοιγμα των σχολείων και τον κορονοϊό. Στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

«Πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε στην κοινωνία των πολιτών τι θέλουμε να κάνουμε κι αμέσως μετά να ανακοινωθούν οι χρόνοι της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αναμένουμε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στον Γ. Κουβαρά για να εκκινήσει η συζήτηση και να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτήν. Πέρα από τη συνέπεια λόγων και έργων ο πρωθυπουργός θέλει ουσιαστική συζήτηση χωρίς κραυγές μαύρο – άσπρο, με επεξήγηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε: Θέλουμε να εξηγήσουμε τη σημασία, να διαχωρίσουμε τις έννοιες, όπως και τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Σε ερώτηση για το κοινωνικό αποτύπωμα και εάν υπάρχει ανάλογη συζήτηση για το βρεφικό γάλα και άλλα θέματα ο κ. Μαρινάκης απάντησε: Κι εμείς έχουμε στο σπίτι μωρό μερικών μηνών και το βρεφικό γάλα είναι από τα σημαντικά ζητήματα. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ δεν είναι θεματική αλλά αφού το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών είναι στην επικαιρότητα, πρέπει να είναι σαφές για το τι μιλάμε. Πρώτα εισάγονται τα θέματα και μετά συζητούνται. Σημαντικό είναι να γίνει με νηφαλιότητα. Όλα στην ώρα τους για να μην αδικούνται τα υπόλοιπα νομοσχέδια σχετικά με τα Πανεπιστήμια, τις παρεμβάσεις στη Δικαισούνη , την αθλητική βία, την επιστολική ψήφο και τις παρεμβάσεις στην οικονομία. θέλουμε να μιλήσουμε για όλα και να λύσουμε όσο περισσότερα. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα και ο τελευταίος που θέλει να υπεκφύγει είναι ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοφανείς κατηγορίες από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τον επαγγελματικό αθλητισμό από φαινόμενα βίας. Ερχεται σημαντική νομοθέτηση και συνεχίζουμε να είμαστε από πάνω, ενώ η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα και δεν μπορεί η όποια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να αποφεύγουν τις λεγόμενες εμπρηστικές δηλώσεις, είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Προχωράει κανονικά όλος ο προγραμματισμός για τις αμυντικές – εξοπλιστικές συμφωνίες είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση, στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Εχουμε δει και πτώση 25% στις τιμές και η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι μόνο με τα πρόστιμα αλλά με στοχευμένα μέτρα, όπως οι σταθερές τιμές σε 130 προϊόντα, τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση Διαματάρη ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «φοβερό το πώς ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να παραποιήσει ουσιαστικά την απάντηση Δαμιατάρη που διέψευσε κατηγορηματικά. Ο μόνος που επιχείρησε δεύτερη ερμηνεία ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, ανήκει στην κατηγορία των fake news και είναι λυπηρό που η Αξιωματική Αντιπολίτευση αδυνατεί να συμμετάσχει στο διάλογο και ανακαλύπτει δήθεν ζητήματα ενώ εμφανίζει ψέμματα ως ειδήσεις».

«Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Blinken συνομίλησαν για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα λόγω της αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης. Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη σταθερή και διαχρονική θέση της Ελλάδας υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και των σχέσεων καλής γειτονίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και η κατάσταση στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Όπως ανέφερε και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών «δεν θυμάμαι ποτέ η σχέση, η φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να ήταν πιο ισχυρή. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με την στενή σχέση μεταξύ των λαών μας, αλλά έχει να κάνει επίσης με την ηγεσία, και ειδικότερα με τη δική σας ηγεσία. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό». Επιβεβαιώθηκε, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα επιπλέον θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson. Το μεταναστευτικό είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα, ως χώρα πρώτης υποδοχής και ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη αποτελεσματικότερης διαχείρισης και αύξησης των πόρων για την αντιμετώπισή του.

Η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές, θωρακίζοντας τα σύνορά της, τα σύνορα της Ευρώπης, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες διεθνούς δικαίου.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη το Σάββατο στην περιφέρεια Ηπείρου, τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία εξέδωσε ενημερωτικές οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση των φαινομένων έντονων καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων.

Σε περίπτωση εκ νέου έντασης των φαινομένων οδηγίες θα εκδοθούν από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερωτική εγκύκλιος για το άνοιγμα των σχολείων εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήνεται η τήρηση συγκεκριμένων μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και των φυσικών αποστάσεων, περιορισμό των επαφών των μαθητών ή παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.


Αύριο, Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγη:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 41 ετών εγκύου – Ως δράστες κατηγορούνται ο σύντροφός της και ο φίλος του

diktio diktio

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε νότια προάστια και Κηφισό – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

diktio diktio

Γιώργος Καμπανέλλης – «Τέτοιες ώρες μιλάνε τα μάτια»

diktio diktio