www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ την Παρασκευή 5 Απριλίου για απόλυση συνδικαλιστή

Mediadefaultimagespanepistimioathinon1 768x433 1

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την απόλυση συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ με τη διοργάνωση συγκέντρωσης στα Προπύλαια στις 9πμ της Παρασκευής 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΠΑ από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση καλεί και η ΑΔΕΔΥ, ενώ το αίτημα είναι η ανάκληση της απόλυσης.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Ο συνάδελφος, Δημήτρης Αντωνίου, είναι πλέον απολυμένος! Καταγγέλλουμε τις Πρυτανικές Αρχές και τη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, για την απόλυση του Δ. Αντωνίου.

Ο Δ. Αντωνίου είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΟΔΠΤΕ) και εργαζόμενος επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχος διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ. 19 χρόνια στην εργασιακή επισφάλεια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των Διοικήσεων του ΕΚΠΑ που πέρασαν.

Το έγκλημα του Δ. Αντωνίου ήταν ουσιαστικά κάποιες δημόσιες δηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Παν/μια και τις διαδικτυακές εξετάσεις κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.

Είναι πρωτοφανές στην Ελλάδα του 2024 και στον Ακαδημαϊκό χώρο που προστατεύει επιπλέον τη ελευθερία της άποψης να διώκονται και να απολύονται για το λόγο αυτό συνδικαλιστικά στελέχη.

Η συγκεκριμένη απόλυση είναι εκδικητική και στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενους, φοιτητές και διδάσκοντες.

Επιπλέον σε μια πρωτοφανή επίδειξη αναλγησίας και αδιαλλαξίας δεν έπραξαν ούτε το ελάχιστο: να ενημερώσουν το συνάδελφο επίσημα για το καθεστώς εργασίας του. Επέλεξαν συνειδητά να παίξουν παιχνίδια στη πλάτη ενός εργαζόμενου, με στόχο να τον διαλύσουν ψυχικά και οικονομικά.

Αν ο στόχος της Πρυτανείας και της Κυβέρνησης είναι να συνθλίψουν τον συνάδελφό μας αλλά και όποιον-α σηκώνει κεφάλι, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους, τους πληροφορούμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τις ζωές μας».

Η ΑΔΕΔΥ

Σε ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνεται πως: Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη, διοικητικού υπαλλήλου του Ε.Κ.Π.Α. και μέλους της ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου συμμετείχε σε κινητοποίηση στο κτήριο «ΚΛΕΙΔΙ» του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου του, καθώς και των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων.

Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα για να εκφραστεί η αντίθεση στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που λειτουργούσαν ως κατασταλτικός μηχανισμός κατά των καταλήψεων των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ γνωρίζει πολύ καλά πως η δράση του Δ. Αντωνίου και των άλλων συμμετεχόντων, δεν προκάλεσε καμία δολιοφθορά ή “σαμποτάζ”.

Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου μετά από 19 χρόνια διαρκών συμβάσεων, απολύεται εκδικητικά για συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασής του.

Καταδικάζουμε την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να συναντήσουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων και την ΟΔΠΤΕ.

Αποφασίζουμε

Συνδικαλιστική–οικονομική κάλυψη του συναδέλφου
Διευκολυντική στάση εργασίας και συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/4/24 στις 9πμ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια)
Να ζητήσει η Εκτελεστική Επιτροπή συνάντηση με Πρύτανη. Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Παιδείας
Να ζητηθεί η απόσυρση της μήνυσης του Αντιπρύτανη κατά του Βαϊνά Παντελή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για το ίδιο θέμα.
Ύστερα από τα παραπάνω:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 11.00πμ, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να μετέχουν στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια)».

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ισπανία: Η κυβέρνηση θα εγκρίνει σχέδιο αποζημίωσης θυμάτων παιδεραστίας από κληρικούς, με ή χωρίς τη συνεργασία της Εκκλησίας

diktio diktio

ΗΠΑ: 9χρονος σύρθηκε κάτω από σχολικό να πιάσει μια μπάλα και τον πάτησε το λεωφορείο

diktio diktio

Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για τον νέο Ποινικό Κώδικα – Οι αλλαγές που έρχονται

diktio diktio