www.stokentri.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΚΚΕ με συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη – “Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Kke 3 640x380

Για τεράστιες πολιτικές ευθύνες έκανε λόγο το ΚΚΕ με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τους συγγενείς θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη να τονίζει πως πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τους βουλευτές Σεμίνα Διγενή και Γιάννη Δελή συναντήθηκε, σήμερα στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, με εκπροσώπους του Συλλόγου Πληγέντων από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Εκ μέρος του Συλλόγου συμμετείχαν ο Χρήστος και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, η Ευδοκία Τσαγκλή και ο Παύλος Ασλανίδης.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, “τόνισαν ότι έχουν περάσει οχτώ μήνες από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και τον θάνατο 57 ανθρώπων στη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων και αυτοί που το προκάλεσαν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ατιμώρητοι. Ζήτησαν από το ΚΚΕ στήριξη για την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής τόσο για τα αίτια της τραγωδίας, όσο και για τις ποινικές ευθύνες αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ – κάνοντας λόγο για οργανωμένη συγκάλυψη η οποία ακολούθησε μετά το τραγικό συμβάν – αλλά και την υποβολή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης”.

Ο Θ. Παφίλης τούς ανέφερε ότι το ΚΚΕ “θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι “ενώ έχουν ζητήσει – ‘με πλήθος αποδείξεων’ – “να κινηθούν άμεσα κακουργηματικές διώξεις τόσο κατά των υπόλογων πολιτικών, όσο και νομίμων εκπροσώπων των εμπλεκόμενων εταιρειών αλλά και της προέδρου της ΡΑΣ, για κακουργήματα ενδεχόμενου δόλου (ανθρωποκτονία, έκθεση κ.λπ.)”, με πολυσέλιδη μήνυση που έχει υποβληθεί στα ελληνικά δικαστήρια και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, “η σχετική διαδικασία καθυστερεί ανεξήγητα”.

Πρόσθεσαν πως “οι ανακριτικές πράξεις αλλά και οι σχετικές παραλείψεις επέτρεψαν την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος από τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αφού το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων μεταφέρθηκαν, την εβδομάδα, την επόμενη από το δυστύχημα, σε χώρο που ελέγχεται από τον ΟΣΕ – ο οποίος είναι υπόλογος – χωρίς άδεια των δικαστικών αρχών και χωρίς πρόνοια για τη φύλαξή τους”. Επίσης, “ζητούν να πληροφορηθούν για μια σειρά ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και της έκρηξης”.

Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους της αντιπροσωπείας υπογράμμισε ότι “από την αρχή το ΚΚΕ τόνιζε ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν έχουν ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη“.

Υπενθύμισε πως “τον Φλεβάρη η παράταξή μας στον ΟΣΕ προειδοποιούσε ότι έρχεται μεγάλο ατύχημα με την κατάσταση που υπάρχει συνολικά στον σιδηρόδρομο και όχι μόνο. Μάλιστα, το ΚΚΕ κατηγορήθηκε από τους υπόλοιπους για υπερβολές”.

Αναφερόμενος στην “κυνική λογική κόστος – όφελος στην ΕΕ”, τόνισε ότι “ούτε το 10% των βασικών γραμμών δεν έχει συστήματα ασφαλείας γιατί οι εταιρείες που έχουν πάρει τους σιδηροδρόμους γιατί έχει μεγάλο κόστος”.

“Αυτό είναι”, όπως είπε, “το πόρισμα της επιτροπής σιδηροδρόμων της ΕΕ”. Καταγγέλλοντας “αυτήν τη λογική αναφέρθηκε και στην Οδηγία της ΕΕ για τις πλημμύρες, η οποία στην ουσία κινείται, όπως και όλη η πολιτική της ΕΕ, στη λογική κόστους – οφέλους και τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις και τα έζησε ο ελληνικός λαός με δραματικό τρόπο στις πλημμύρες στη Θεσσαλία”.

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι “υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν σε αυτούς που ακολουθούν αυτή την πολιτική, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένθετο Οικονομία: Ανοιχτή η μη ανανέωση της ρωσο-ουκρανικής σύμβασης για τη μεταφορά αερίου στην ανατολική Ευρώπη

diktio diktio

Καλάθι Χριστουγέννων: Πότε έρχεται και τι θα περιλαμβάνει

diktio diktio

ΣΥΡΙΖΑ: Πρεμιέρα για το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τη νέα του σύνθεση – Συμμετέχουν Γεροβασίλη και Κεχαγιά

diktio diktio