Μία νέα ζυθοποιία δημιουργήθηκε στη Μυτιλήνη και πιο συγκεκριμένο στο Σίγρι, όπου αξίζει να φτάσεις για να πιεις μια πολύ ωραία παγωμένη μπύρα.
Ο ζυθοποιός, Χρήστος Χατζάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Ξεκινήσαμε το 2018, ήμασταν 20 ζυθοποιοί, το 2018 γίναμε νομάδες ζυθοποιοί και αποφασίσαμε να ζυθοποιήσουμε στη μικροζυθοποιία της Χίου γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχη μονάδα στη Λέσβο», ανέφερε αρχικά εξηγώντας πως οι νομάδες ζυθοποιοί είναι αυτοί, που ζυθοποιούν σε άλλα ζυθοποιία χωρίς να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό.
Η Nissiopi και η Sedusa είναι οι δύο μπύρες, που παράγονται στο Σίγρι αλλά δε μένει στα όρια της Λέσβου. «Βρισκόμαστε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Το 2018 ξεκινήσαμε δειλά, βράζοντας πολύ μικρές ποσότητες και σιγά σιγά μας αγκάλιασε όλο το νησί και αρχίσαμε να παράγουμε όλο και περισσότερο», αναφέρει ο Χρ. Χατζάκης.