www.stokentri.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τριάντα νέες υπηρεσίες στο gov.gr μόνο τον Οκτώβριο – Κάθε μέρα και μια νέα υπηρεσία

Gov (1)

Με έντονους ρυθμούς προστίθενται υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για πολίτες στο gov.gr καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για το κοινό. Μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 30 νέες υπηρεσίες, ουσιαστιά κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα υπηρεσία στην πλατφόρμα

30 υπηρεσίες από 15 Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και Φορείς

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει τον πολιτοκεντρικό σχεδιασμό των υπηρεσιών, ο οποίος από την προηγούμενη τετραετία, απέδωσε καρπούς και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι νέες υπηρεσίες που προστέθηκαν αφορούν σε 15 διαφορετικά Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου.

Ανάμεσα σε αυτές μπορεί κάποιος να βρει: τις αιτήσεις επιδοτήσεων προσωρινής στέγασης και αποζημίωσης επιχειρήσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, το voucher για την μετατροπή κτιρίων σε “έξυπνα” από το πρόγραμμα Smart Readiness, τις έξι διαφορετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπως η ένσταση για πράξη βεβαίωσης παράβασης και πολλές ακόμα.

Τις νέες δυνατότητες ανακοίνωση και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα νούμερα μιλάνε καλύτερα…

Αυτή τη στιγμή το gοv.gr παρέχει ήδη 1.602 ψηφιακές υπηρεσίες. Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε 8.301.530 διακριτούς πολίτες, οι οποίοι έχουν εκδώσει ένα τουλάχιστον έγγραφο ή έχουν υποβάλει μία ηλεκτρονική δήλωση μέσω του gov.gr από την έναρξή του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023.

Ή αν θελήσουμε να το μεταφράσουμε σε επισκέψεις σε 259.145.465 διακριτές επισκέψεις πολιτών στο gov.gr, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση ενός τουλάχιστον εγγράφου ή την υποβολή μιας ηλεκτρονικής δήλωσης.

Το Millestone με επίκεντρο τον πολίτη

Το στόχο για το gov.gr τον έχει θέσει ήδη από την πρώτη ημέρα της Κυβέρνησης για τη νέα τετραετία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον πολίτη με ζητούμενο η Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου να φτάσει στο τέλος του 2027 να ενσωματώνει το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο gov.gr θα πρέπει «την επόμενη ημέρα» να μπορούμε να βρούμε ψηφιακά οποιαδήποτε από τις σχεδόν 5000 διαδικασίες του δημοσίου από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού μας.

Έρχεται ο Ψηφιακός Βοηθός

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζεται ήδη παράλληλα με την ταχύτερη ενσωμάτωση των διαδικασιών στο gov.gr και για την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Δημόσιο. Τις επόμενες ημέρες με την είσοδό μας στο gov.gr θα μπορούμε να συνομιλήσουμε γραπτά ή φωνητικά με τον ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα μας βοηθά να εντοπίσουμε εύκολα και γρήγορα αυτό ακριβώς που ψάχνουμε ανάμεσα στις 1600 και πλέον διαδικασίες του gov.gr και στις 3000 διαδικασίες του ΜΙΤΟΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Απειλεί» τα Χριστούγεννα η ξηρασία στη Διώρυγα του Παναμά -Οι ουρές με τα κοντέινερ και οι κίνδυνοι

diktio diktio

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επενδύει στο μέλλον των νέων μέσω του «Europa Insurance Co. Scholarships»

diktio diktio

Κλιματική αλλαγή: Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

diktio diktio