www.stokentri.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Noμοθετική ρύθμιση για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

τρακτερ αγροτες 768x583

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν με αποκλεισμούς δρόμων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι πιέσεις των αγροτών αυξάνονται προκειμένου η κυβέρνηση να επιτρέψει την κάθοδο με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών, την προσεχή Τρίτη, παρά το «όχι» που εισέπραξαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Μαζίκή η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτερ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζίκή συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της συντονιστικής Επιτροπής Μπόκου Πλατυκάμπου. Όπως έδειξαν με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους δεν υποχωρούν επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση.

Στη Φλώρινα και ειδικότερα στο τελωνείο της Νίκης συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Στην Χαλκιδική στο ύψος του κόμβου Πορταριάς, κλειστή παρέμεινε η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Όπως δήλωσαν οι αγρότες ο αποκλεισμός που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί μπορεί να διαρκέσει για όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

«Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια»

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με τα κορυφαία στελέχη της δηλώνει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης για την προκαταβολή μέρους της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024, και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη συνάντηση στο Μαξίμου θα δείξει εάν θα δράσει κατευναστικά.

«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου απαντούσαν σε πολλά προβλήματα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στα όρια των δημοσιονομικών της αντοχών.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται μεξεκαθάρισε κάθε ομάδα πολιτών έχει δικαίωμα να διαδηλώνει, όπως όμως προβλέπει ο νόμος. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα δεσμεύθηκε εστιάζοντας και στα μόνιμα χαρακτηριστικά της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από το 2025 και μετά. Για το αγροτικό ρεύμα είπε : «φτάσαμε στα όρια του κόστους», ενώ τόνισε ότι ένα σημαντικό αίτημα η ρύθμιση των χρεών των αγροτών ικανοποιήθηκε. «Δεν θέλουμε να φτάσει η κατάσταση σε εκτροχιασμός» τόνισε.

Άποψη που συμμερίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκηςο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» της ΕΡΤ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετα μέτρα στήριξης στους αγρότες.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πατήσια: Προφυλακιστέος ο 56χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

diktio diktio

Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε κινητά Android μόλις με 15 δολάρια

diktio diktio

Γαλάζια Ακτή στον Σχινιά – Ένας υπέροχος χώρος εκδηλώσεων για κάθε περίσταση, εκεί που«σκάει το κύμα» με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστήριον.

diktio diktio